Badrumsinredning – Så fixar du enkelt badrumsdesignen själv

En attraktiv badrumsdesign förhöjer alltid nöjet medens man badar och fräschar verkligen upp sinnet, samtidigt som det förbereder en för en ny dag. Trots det verkar de flesta människorna inte fullfölja sina planer om ett fräscht nytt badrum, för att de tror attguide till att inreda badrumutgifterna kommer gräva ett hål i deras ficka. Men sanningen är att några få kreativa idéer kan transformera hela känslan och utseendet av badrummet. Är du även trött på den tråkiga och dystra miljön runt toalettområdet? I så fall, här är några tips och idéer som kan hjälpa dig på traven med badrumsinredningen.

Utforma badrummets inredning

Ljusmöjligheter

Belysningen i badrummet bör vara utformad så att varje hörn och skrymsle i rummet är ordentligt upplyst. Perfekt ljussättning förhöjer upplevelsen av att bada och gör dig mer avslappnad vilket resulterar i ökad komfort. Lamporna bör vara placerade på lämpliga höjder och mer spegellampor och CFL lampor bör användas. Om du vill lägga till en liten twist till din inredningsplan så kan du välja reflekterande och färgfulla lågvolts lampor som kan lysa upp även mörkare delar av rummet.

Färgscheman

Färgscheman som du väljer till dina väggar, accessoarer, lampor och golv påverkar också det slutgiltiga utseendet. De komplimenterande nyanserna och iögonfallande tonerna för badrummet får det att se livligare ut. Vit är en standardnyans som reflekterar alla andra färger väl. Därför kan det förenkla färgvalet i rummet om du väljer att använda väggar och golv i vita nyanser.

Renhållning och ventilation

Tillsammans med inredningen så är även ordentlig renhållning, ventilation och hygien nyckelaspekter som bör tas hand om. Ett överskott av fukt i badrummet eller smutsiga badkar och duschar minskar inte bara nöjet av att använda badrummet, men kan även ge förutsättningarna för olika mikroorganismer att föröka sig, vilket kan vara skadligt för hälsan.

De olika skåpen och lådorna du väljer för att ha olika produkter i bör göras rent noggrant. Det ska vara ordentligt med rum mellan skåp och partitioner så att rengöringen kan utföras lätt. Glas, marmor och porslin alternativ är det smartaste att ha som inredning, eftersom de inte bara förhöjer utseendet, men är även lätta att göra rent.

Golv och våtgolv

Golvet i badrummet borde alltid vara anti-halk och uthålligt så att det klarar av att ta emot en och annan smäll under åren, utan att skadas. Marmor eller kakelgolv är det bästa alternativen för badrum, det är prisvärt, det finns även andra liknande alternativ på marknaden om man skulle känna att det här inte passar in.

Du kan separera badkarsområdet från själva badrummet genom att använda en elegant plastgardin och gardinstänger. Bortsett från det så kan objekt i rostfritt stål även det förhöja känslan och upplevelsen i ditt badrum. Rätt inredning i ditt badrum kan få ditt badrum att se och kännas anmärkningsvärt, vilket är nog för att få dina gäster att bli lite avundsjuka. Så vad väntar du på? Testa dessa inredningstips och njut av att bada i ett komfortabelt badrum.