När bör man anlita en rörmokare och vilka VVS tjänster kan man få hjälp med?

vvs tjänster och arbeten en rörmokare kan hjälpa dig med

Olika sorts tjänster en rörmokare kan erbjuda

När man arbetar som rörmokare kan några av de arbeten man utför inkludera installering och lagning av olika rörsystem ibland annat vattensystemen.

Hitta läckor

En av de vanligaste anledningarna till att man ringt efter en rörmokare är för att leta upp en läcka då man kanske fått en oroväckande hög vattenräkning. Att leta efter sådana läckor kan ta några timmar och kan inkludera att man måste göra hål i väggarna för att kolla visa kopplingar och rör. Om det är möjligt, ring efter rörmokaren under deras vanliga arbetstider då det kan vara mycket mer kostsamt under deras jourtimmar då ditt problem då räknas till ett akut.

Lösa stopp i avlopp

Många saker kan stoppa igen ett avlopp såsom hår, mat, fett etc. och problemet kan kräva en rörmokare om du inte lyckas lösa upp stoppet själv. När en rörmokare kommer hem till dig har hen tagit med sig de särskilda verktygen de använder så som längre pinnar eller maskiner med roterande blad. Den sistnämnda har roterande små blad som maskinellt borrar sig igenom stoppet och löser upp det. Rörmokarens särskilda böjliga pinnar når in i rören och kan på så sätt lösa upp stoppen. Vissa av dem har en kamera längst fram så de kan se vad felet är inne i röret och de har många olika storlekar med, både bredd och längd. Om stoppet är väldigt svårt kan rörmokaren behöva använda en hydrojetmaskin. Den maskinen sprutar vatten under högt tryck på stoppet och kan på så sätt lösa upp det och rengöra röret. Detta sätt används ofta i septiktankar etc.

Byta ut eller reparera avloppskvarnar

Med tiden så slits avloppskvarnarna ut från daglig användning och kan behövas bytas ut. Då kan det bli aktuellt att ringa efter en rörmokare. Det kan vara för att installera en ny avloppskvarn eller för att reparera den som redan sitter där för att undvika att behöva byta ut den. När hen reparerar den trasiga avloppskranen byter de oftast ut trasiga koppling och annat runt omkring som kan behövas.

Byte av värmepanna

Detta är en av de vanligaste anledningar till ett jourbesök. Att byta ut en värmepanna kan ta två till tre timmar, och ja, du som husägare kan göra det själv, men vi rekommenderar starkt att du har en professionell rörmokare till att göra det istället, då många värmepannor måste installeras efter gällande lagar och regler.

Dra om ledningar och rör

När du har gamla och läckande rör eller när du håller på att bygga om, kan det bli aktuellt att ringa efter en billig rörmokare i Visby för att byta ut eller dra om rören. Man kan behöva göra om hemma för att det ska passa den nya designen av köket eller för att man gör ett helt nytt kök. Man kan också behöva stänga av trasiga eller läckande rör.

Rörmokare kan också utföra besiktningar med förebyggande syfte för att förebygga eventuella framtida problem, detta sker oftast då man säljer eller köper ett hem. De synar då kopplingar och rör, testar tycket i avlopp och letar efter eventuella läckor.